Over Groot Nederland

Loge Groot Nederland is een van de veertien Haagse loges, ressorterend onder het Grootoosten der Nederlanden. De loge is de grootste Haagse loge met rond de zestig leden. Sinds haar oprichting in 1922 is Groot Nederland een actieve loge waar gedurende het jaar verschillende activiteiten plaatsvinden.

Dankzij de diverse samenstelling van de leden  is er sprake van een aangename en boeiende diversiteit. We durven dan ook te stellen dat we midden in de maatschappij staan!

geschiedenis-150x150

Geschiedenis van de loge

De Loge Groot Nederland is opgericht in 1922. Opgericht door mannen terug gekeerd uit voormalig Nederlands-Indië die met grootverlof terug waren in Den Haag. Zij is nu de grootste loge in Den Haag.

 

Lees meer over de geschiedenis van de loge.

schootsvel-150x150

Het karakter van loge Groot Nederland

Er zijn veel activiteiten door het jaar heen en gezelligheid is zeer belangrijk. Dat zijn zo maar twee kenmerken die onderdeel zijn van het karakter van de loge Groot Nederland. Groot Nederland is veelzijdig op vele fronten en dat maakt het tot een van de meest interessante loges van Nederland.

 

Lees meer over het karakter van de loge.

lg_299-150x150
Bijeenkomsten van loge Groot Nederland

De leden van loge Groot Nederland komen op diverse momenten bij elkaar voor verschillende redenen. Naast dat het gezellig is en bijeenkomsten een sociaal karakter hebben, is het doel meestal om tot spirituele verdieping te komen.

Lees meer over de bijeenkomsten.

 

leden-1-150x150

 

Wie is lid van loge Groot Nederland? 

Loge Groot Nederland is de grootse loge van Den Haag. De leden die de loge vormen verschillen zowel in leeftijd als in beroep. Dit maakt het tot een interessante en spannende mix.

Lees meer over de leden van Groot Nederland.

 

1211771871-150x150Ervaringen van leden van loge Groot-Nederland

Hoe ervaren de leden van loge Groot Nederland de vrijmetselarij? Verschillend zult u bemerken. En dat is ook het mooie. Lees de uitspraken van diverse leden van onze loge.

Lees meer over de ervaringen van onze leden.

 

 

membership-150x150

Lidmaatschap

Het lidmaatschap van onze loge, en dus ook van de Orde van Vrijmetselaren, is in principe beschikbaar voor iedere oprecht geïnteresseerde “vrije man van goede naam”. We nemen, net als u, de aanmeldingsprocedure serieus en gaan hier zorgvuldig mee om.

Lees meer over lid worden van Loge Groot Nederland.